Tijden en prijzen

De Millinger Theetuin is van eind maart tot eind oktober elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De entree is € 6,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar en senioren vanaf 78 jaar betalen geen entree.

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom in de Theetuin.


Millingerwaard
 

Gebiedskaart Millingerwaard

Wilt u meer weten over de Millingerwaard? Klik hier voor de meest actuele gebiedskaart of neem een kijkje op de website van Staatsbosbeheer.

Hiernaast de kaart met wandelroutes. Bekijk de grote versie

 

Laatste 2,5 km te voet of per fiets

De Theetuin is vanwege de unieke ligging alleen te voet of per fiets bereikbaar. Vanwege natuurbehoud is het NIET toegestaan om met de auto of ander gemotoriseerd voertuig het natuurgebied in te gaan.


Route en bereikbaarheid

De Theetuin is alleen te voet of per fiets bereikbaar. Een prachtige wandeling van een kleine 2,5 kilometer brengt u vanaf het kerkje in Kekerdom, dwars door het natuurgebied van De Millingerwaard, naar de Theetuin. U volgt de bordjes van Staatsbosbeheer of u oriënteert zich op de gebiedskaart bij het begin van de route.

Met de auto

Als u met de auto komt kunt u deze parkeren aan de voet van de dijk tegenover het kerkje in Kekerdom (parkeerkosten €3,00 contant, geen pinpasbetaling mogelijk). Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met omwonenden en geen overlast te veroorzaken. Het is niet toegestaan met de auto het natuurgebied in te gaan.

Gratis parkeren

Ook is er de mogelijkheid om gratis te parkeren bij De lange Paal. Deze parkeerplaats ligt langs de dijk tussen het dorp Kekerdom en Millingen aan de Rijn. Als u de Millingerwaard inloopt, volgt u de paaltjes met blauwe kopjes. Vanaf ‘het Vogelhuis’ volgt u de bordjes ‘Millinger Theetuin’.

Fiets Huren

Bij Hotel Millings Centrum in Millingen kunt u tegen een schappelijk tarief een fiets huren waarmee u een mooie tocht naar de theetuin kunt maken.

Openbaar vervoer

Komt u met openbaar vervoer? Buslijn 80 of 82 brengt u vanaf Centraal Station Nijmegen naar Kekerdom. Bekijk de bustijden op Connexion.


Arrangementen

Groepen of familie
Voor groepen of familie bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan, of na een High Tea, lunch, ontbijt of diner een activiteit te organiseren; bijvoorbeeld een door natuurgids of ornitholoog begeleide wandeltocht in de Millingerwaard.

Bedrijven
De Millinger Theetuin biedt een scala aan arrangementen als u met uw bedrijf of zakelijke relaties een speciale activiteit wilt organiseren op een unieke locatie. Denk daarbij aan vergaderingen, ‘heidagen’, seminars, workshops of foto- en filmshoots.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

T 0481-431885
E contact@millingertheetuin.nl

 

Arrangementen


Struinarrangementen

Op avontuur in de uitdagende natuur van de Millingerwaard 


Het aanbod Struintochten is op maat en kan uiteen lopen van een stille tocht tot een excursie met wetenswaardigheden over het gebied, tot een van onderstaande wandelworkshops of een combinatie daarvan. 

Annette Beerens
06-15647097
annette.j.beerens@gmail.com

Vision Walk 
De natuur kun je gebruiken als spiegel voor wat er in je omgaat van binnen. Door je waarneming af te stemmen op de natuur om je heen, kun je verrassende nieuwe dingen zien en antwoorden krijgen op vragen die in je leven. In stilte en ook met opdrachten, neem ik je mee op avontuur in de Millingerwaard. Zo kun je je laten inspireren door de schoonheid van de natuur! 

Begeleiding: Annette Beerens, natuur therapeut en (tuin)coach.

Mindful in de natuur 
Ervaar de magie van struinen in ruige riviernatuur, in een wonderschoon landschap dat je van de ene in de andere verbazing laat vallen. Zet al je zintuigen open: ruik, hoor, proef, zie en voel de weldaad van het lopen in stilte. Of ga – alleen of samen - aan de slag met eenvoudige aandachtsoefeningen, die je helemaal in het moment brengen en je laten genieten van stroming in je lijf en stilte in je hoofd. Je komt dichter bij jezelf en tot elkaar. 

Begeleiding: Ineke Schaper, struincoach.

Blotevoetenwandeling
Een blotevoetenwandeling is veel meer dan een gewone (natuur)wandeling. Nog meer dan bij een gewone struintocht in de Millingerwaard, draait alles om contact en bewust voelen van alles om je heen. Een blotevoetenwandeling laat je voelen met je voeten en is geschikt voor jong en oud. Voel hoe spannend en plezierig het is om op je blote voeten te wandelen en meegenomen te worden op een voelavontuur in de natuur. 

Begeleiding: Annelies van den Bogert, natuurmens in hart en nieren, pedicure en voetreflexmasseur

Aantal deelnemers: van 5 tot 40 personen.

Prijs per persoon: vanaf € 10,-; de prijs is afhankelijk van de intensiteit van de begeleiding, de duur van de tocht en de grootte van de groep.


De Theetuin in de pers

Regelmatig verschijnen er artikelen over de Millinger Theetuin in Nederlandse of Duitse bladen. Hieronder een overzicht van de laatste publicaties.

Barts Boekje

Excellent Wonen & Leven

Rheinische post

Libelle 25

Libelle 33

Gardeners’ World

 


Cadeaubon

Wilt u geliefden, vrienden of familie verrassen met een ontbijt, lunch of high tea in de Theetuin? Bij ons kunt u speciaal daarvoor een cadeaubon kopen met een door uzelf te bepalen bedrag. De Millinger Theetuin Cadeaubon kunt u aanvragen per mail, of direct bestellen aan de balie van het café.