Cacao ceremonie

Heb jij altijd al eens een cacaoceremonie willen ervaren of heb je al ervaring met cacao en “smaakt” het naar meer, wees dan welkom!

Mijn naam is Linda en ik mag je meenemen op een reis dichter naar jezelf. De cacaoceremonie is een ritueel waarbij je contact maakt met je diepste zijn en met je hart. Oorspronkelijk komt de cacao uit Zuid-Amerika. Cacao is een plantmedicijn met een zachte liefdevolle werking. Het brengt je dichter bij jezelf en maakt het makkelijker om liefde voor jezelf en anderen te ervaren. Het opent je hart en bevordert  je vermogen tot compassie, verbinding en zachtheid. Ik heb ervaring met het gebruik en het werken met verschillende plantmedicijnen en ze hebben allemaal hun eigen unieke identiteit en werking. Wat ik fijn vind aan het werken met cacao is dat het een mild plantmedicijn is met een zachte liefdevolle werking. Daarbij wordt het als heel toegankelijk ervaren, omdat eigenlijk iedereen weleens cacao heeft gegeten als bestanddeel van chocola.Ben je nog niet bekend met cacao dan kun je nog weleens verrast worden, want de smaak en de effecten van cacao zijn niet te vergelijken met die van chocola.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je dan snel aan. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

De ceremonie

We zullen om 9.00 uur verzamelen bij de Millinger Theetuin. Voor bereikbaarheid: check onze site voor details.

We zullen de cacaoceremonie starten met het uitspreken van onze intenties voor de ceremonie. Wellicht is er iets dat je wilt loslaten of juist iets waar je meer mee wilt verbinden. Alles wat je voelt is goed. Je kunt je intentie ook in stilte uitspreken als dat fijner voor je voelt. Ik zal de ceremonie zoveel mogelijk vorm geven op basis van wat als passend voelt.Na het verbinden en drinken en van de cacao zal ik jullie door een meditatie heen leiden. Na afloop is ruimte voor zang en muziek. Wil je zelf graag wat zingen of muziek maken dan kan dat ook.We zullen afsluiten met een korte sharing van je ervaringen. Daarna is er ruimte om nog even met elkaar na te praten met wat te drinken en een lichte maaltijd (vegetarisch).

Na afloop kun je er voor kiezen om weer naar huis te gaan, lekker nog even te blijven hangen in de theetuin of een wandeling te maken in de prachtige omgeving.

Praktische zaken

  • Drink geen alcohol, koffie of zwarte thee op de dag van de ceremonie. En drink ook geen alcohol op de dag voorafgaand aan de ceremonie.
  • Het is belangrijk om met een zo leeg mogelijke maag te komen. Wil je toch wel graag iets eten, eet dan iets lichts, bijvoorbeeld een stuk fruit. De cacao wordt beter opgenomen door het lichaam wanneer je maag niet te vol is.
  • Drink genoeg water en/of kruidenthee voorafgaand en na afloop van de cacao ceremonie. Cacao heeft een licht uitdrogend effect.
  • Doe comfortabele kleding aan of neem die mee. Draag het beste laagjes en neem een dekentje of grote omslagdoek mee. We zitten buiten, maar wel droog.
  • Eventueel: een muziekinstrument.

Kosten voor deelname bedragen €50,00
Inclusief een vegetarisch ontbijt.

Te reserven en betalen via Formitable op onze website.

Contraindicaties 

  • Bij gebruik van antidepressiva, hartaandoeningen of zwangerschap is het belangrijk dit van te voren even aan te geven. In dat geval kan de dosering worden aangepast, of je kunt er voor kiezen om met een kopje thee aan te sluiten.
Cacao ceremonie