Nieuwsbrief Millinger Theetuin, december 2019

Beste Vrienden van de Theetuin,

Nog een laatste bericht uit 2019. Na een prachtige lente en een intussen voor Nederland vrij ‘normale’ zomer die duurde tot en met eind september eindigden we dit jaar met een natte oktobermaand. Dat was een beetje jammer voor ons, maar de planten en bloemen waren er natuurlijk tevreden mee.

2019 is het jaar waarin we uitgebreid stil stonden bij het feit dat ons ‘Paradijs in de Polder’ alweer 25 jaar bestaat. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Coen van de Boogaard die, samen met zijn inmiddels overleden partner Floor Oskam, de exploitatie van de Millinger Theetuin 21 jaar voor zijn rekening nam, over uit Spanje. Op 21 juni, een prachtige zomerdag, hebben we met veel genodigden een mooie Spaanse avond gehad met onder meer een optreden van Trio Alabanza, een wijnproeverij van Vinos i Cavas en natuurlijk een traditionele Valenciaanse paëlla.

De inmiddels niet meer weg te denken gastentafel, de Table d’Hôte, die we samen met het Land van Honing presenteren, is en blijft erg populair. Dat we op die avonden sinds dit seizoen ook gastkunstenaars uitnodigen die een korte inspirerende voordracht houden draagt daar zeker aan bij. Zo kan ik me nog levendig de succesvolle optredens herinneren van dichter/schrijver Qader Shafiq en van de rasvertellers Peter van Gestel en Frank Anthonie.

De beeldenexpositie in de tuin was dit jaar uitgebreider en van langer duur. Het was ons inziens absoluut van toegevoegde waarde. En natuurlijk gaan we komend seizoen weer een nieuwe tentoonstelling organiseren. Op zaterdag 21 maart vanaf 15.00u zal deze feestelijk geopend worden. U bent bij deze van harte uitgenodigd!

Dit seizoen zijn we een gedeelte van de winter (november, december en januari) gesloten. In februari pakken we de draad weer op en starten we met een aantal activiteiten in de weekends.

Op zondag 23 februari vindt het jaarlijkse feestje van de ‘Vrienden van de Theetuin’ plaats: Boswachter Twan Teunissen gaat dan met de vrienden ‘op stap’ door de Millingerwaard. Na een stevige wandeling is er natuurlijk een gezellig samenzijn in het café van de theetuin met een kop soep en een glas glühwein…

En we zijn een samenwerkingsverband gestart met ‘Mañana Mañana’, een enthousiast duo dat op duurzaam-biologische wijze een cateringbedrijf runt. De eerste geplande ‘plantaardige lunch’ op 16 februari is op voorhand al uitverkocht; op zondag 1 maart volgt er daarom een tweede editie.

Op zondag 15 maart organiseren we wederom een Flamenco-middag met het trio Alabanza. Zondag 21 maart is dan, we hadden het al genoemd, de opening van de nieuwe lente-expositie. Tot slot: op een nog nader te bepalen tijdstip zal een heuse ‘theesommelier’ een thee- en spijsworkshop komen verzorgen.


Alle activiteiten kunt u vanaf begin januari terugvinden op onze website. Daar vindt u ook instructies en voorwaarden met betrekking tot de inschrijving.

Rest mij nog een mededeling van financieel-economische aard. De tijd is helaas, na vele jaren, aangebroken om de entreeprijs van de theetuin met één euro te verhogen tot zes euro. Ook het ‘paradijs in de polder’ is gevoelig voor de wetten en ontwikkelingen van de wereldeconomie.

Ik wens jullie allen een fijne decembermaand en alle goeds voor het nieuwe jaar! En ik hoop jullie natuurlijk volgend jaar weer te mogen begroeten in de Millinger Theetuin!

Met warme wintergroet,

Rob Frowijn

 

 

Overzicht activiteiten

Nieuwsbrief Millinger Theetuin, december 2019