Eerste live concert met vogels

Zanglijsters, wulpen, merels en leeuwerikken trekken hun mooiste zangrepertoire uit de kast tijdens een live concert op zondag 27 juni in Berg en Dal. Saxofonisten Frank Nielander en Inga Rothammel gaan dan muzikaal 'in gesprek' met de gevleugelde dieren.
Het is de eerste keer dat er op Hollandse bodem een live concert plaatsvindt tussen wilde vogels en musici. "Ik breng mensen graag op een laagdrempelige manier in contact met een stukje ongerepte natuur", zegt initiatiefnemer Frank Nielander. "Via onze saxofoon zoeken we, geïnspireerd door vogelgeluiden, naar verbinding."
Muzikaal in gesprek
Het idee om samen met vogels te musiceren ontstond tijdens de coronapandemie. "Alle theaters en concertzalen waren dicht en als podiumkunstenaar ga je dan toch op zoek naar nieuwe mogelijkheden", zegt Nielander. "Ik trok de natuur in met mijn saxofoon en liet me inspireren door de enorme diversiteit vogelgeluiden. Op mijn saxofoon probeerde ik rustig met ze 'in gesprek' te gaan. De verbinding die dan ontstaat is ontroerend."
Met het vogelconcert laat Nielander horen hoe mooi en divers de vogelwereld is. Als extra zijn citaten te horen uit het boek 'Het Vogeljaar' van JP Thijsse, mede-oprichter van Natuurmomenten, en enkele prachtige, op vogels gerichte gedichten.

 
Landelijke tournee

Het eerste live concert met vogels vindt plaats op datum 2021 in Beek bij Nijmegen. Tijdens het concert geven de saxofonisten hun muziek letterlijk vleugels. Ze improviseren op live vogelgeluiden en laten fragmenten horen uit het boek 'Het Vogeljaar' van JP Thijsse, mede-oprichter van Natuurmomenten. Het concert is de aftrap van hun landelijke tournee Zomervogels.

Een “sneakpreview” wordt op 19-06 tijdens een besloten diner in de Millinger Theetuin geven. 
 

We presenteren eea. icm een vegetarische maaltijd en salade.
Entree voor optreden en maaltijd bedraagt € 27,50, eea. is niet los te boeken.

Aanvang 19.30 uur

Millinger Theetuin.

Reserveren doe je via de mail op : contact@millingertheetuin.nl

Aantal personen en telefoonnummer is noodzakelijk.

Eerste live concert met vogels